Кока-кола парк

Johannesburg,
Кока-кола парк Кока-кола парк is one of the popular Local Business located in ,Johannesburg listed under Performance & Event Venue in Johannesburg ,

Contact Details & Working Hours

More about Кока-кола парк

Кока-кола парк, пре познатији под именом Елис парк стадион је рагби и фудбалски стадион у Јоханезбургу, Јужноафричка Република. Стадион је почео са градњом 1927. а отворен је 1928. године. На њему се играло финале Светског првенства у рагбију 1995., које је освојио национални тим Јужне Африке. Стадион је био најмодернији у земљи када је надограђен 1982. да прими готово 60.000 људи. Данас, стадион се највише користи за рагби и фудбалске утакмице, а такође се користи и за друге велике догађаје, као што су концерти. Он је постао синоним за рагби јер једини пут кад рагби није игран на Елис парку је било током 1980. и 1981. када се стадион надограђивао.
Стадион је добио име по Mr J.D. Ellis који је ставио на располагање простор за стадион, али стадион 2008. године мења име у Кока-кола парк због договора о именском праву са компанијом Кока-кола у вредности од 56 милиона долара.
На Кока-кола парку ће се одиграти неке од утакмица на предстојећем Светском првенству 2010., он један од десет стадиона који ће угостити најјаче фудбалске репрезентације света.

Map of Кока-кола парк